دپارتمان اینترنت اشیا (IoT)

 

 

در طول تاریخ رسالت علم و فناوری ارتقای سطح کیفیت زندگی بشر بوده. و ما توانستیم به یاری علم بر بسیاری از مشکلاتی که انسان با آن مواجه بوده فائق آییم. اکنون ما انسان امروز با مشکلات امروز هستیم و فصل جدیدی از  سبک زندگی پیش روی ماست که در آن باز به کمک علم و فناوری سعی در آن خواهیم کرد که مشکلات امروز را هم همانند مشکلات پیشینیانمان و برای ارتقای سطح زندگی خود و هم نوعانمان از پیش رو برداریم. بی تردید در قرن اخیر فناوری  اینترنت یکی از تاثیر گذارترین ابداعات ما بوده که به کمک آن توانستیم مرز ها برای انتقال دانش را در هم شکسته و آگاهی را در این سیاره بگسترانیم. اکنون مرحله ی جدیدی از پیشرفت این فناوری پیش روی ماست و آن اتصال اشیای پیرامون ما به این شبکه ی گسترده است که بطور حتم تحول ساز بعدی تاریخ ما خواهد بود. این فناوری که اینترنت اشیا نام دارد به ما در درمان بیماری ها، مدیریت بهتر شهر ها و محیط زیستمان و بسیاری از مشکلاتی که الان با آن ها مواجه هستیم یاری خواهد رساند.

ما در آرتان قصد داریم  در راستای تعهدمان به شعار #بیرلیکده_آرتاق  عمل کرده و  سهم خود از این همراهی را برای رشد هرچه سریع تر این فناوری و البته با توجه به جغرافیای خود و هرچند در مقیاس کوچک ادا کنیم. در همین راستا این شتاب دهنده با ایجاد دپارتمان تخصصی اینترنت اشیا سعی در حمایت و همراهی با طرح ها و ایده هایی  را دارد که توان اثر بخشی بر سطح زندگی و سلامت همشهریان، هموطنان و یا کل جهانیان را دارند.

 

محور فعالیت دپارتمان به شرح زیر است:

سلامت و اینترنت اشیا:

یکی از مهمترین حوزه هایی که اینترنت اشیا در آن کاربرد دارد حوزه سلامت است. بطور مثال به کمک فناوری اینترنت اشیا می توان در هر لحظه از وضعیت سلامت هر فرد عادی و یا بیماران نیازمند به مراقبت های خاص اطلاع کسب کرد و پزشکان می توانند بدون نیاز به مراجعه‌ی حضوری بیمار از وضعیت سلامت بیماران خود مطلع شوند. و این به دولت ها کمک خواهد کرد پاییش منظمی از وضعیت سلامت جامعه در دسترس داشته باشند.

خانه ی هوشمند:

خانه به عنوان مـأمن گاهی برای آرامش شرایط خاصی را میطلبد و فناوری اینترنت اشیا میتواند در خانه های هوشمند بیشتر اهمیت و کارایی خود به منطور افزایش سطح کیفیت زندگی بشر را عیان سازد. بطور مثال داشتن یک دستیار هوشمند در خانه در بساری از موارد میتواند یاری رسان ما باشد و می توانیم مدیرت روال های تکراری روزمزگی خانه را به آن بسپاریم. 

شهرهوشمند:

امروزه مدیریت شهر ها و کلان شهر ها به عنوان یکی از معضلاتی شناخته می شود که ما هنوز به راه حل مشخصی برای حل آن نرسیده ایم در حالی که رابطه ی مستقیمی بین سلامت شهر ها و سلامت شهروندان وجود دارد و ما میتوانیم با مدیریت بهتر شهر ها نقش موثری در حفظ سلامت جامعه ایفا کنیم. اینترنت اشیا فناوری ای است که میتواند به ما در مدیریت هوشمند و هرچه بهتر شهر ها کمک کرده و نقش موثری در افزایش در سلامت شهر ها داشته باشد.

مدیریت انرژی:

می توان گفت که انرژی در زندگی ما نقش زیربنائی ایفا می‎كند و مدیریت صحیح آن بدون ابزار های هوشمند می تواند چالش برانگیز باشد. اکنون و با کمک فناوری اینترنت اشیا این بستر فراهم شده است که ما با مدیریت صحیح منابع و کنترل دقیق بر مصرف آن ها از هدر رفت انژری و هزینه هایی که به تبع آن ایجاد می شود جلوگیری کنیم.

کشاورزی:

کشاورزی، صنعتی است که تاثیر مهمی هم بر روی اقتصاد و هم بر سلامت دارد و همواره مورد توجه جوامع انسانی بوده است. اکنون با گسترش روز افزون جمعیت و نیاز به مدیریت بهتر منابع تامین مواد غذایی اهمیت فناوری های نوین در صنعت کشاورزی دو چندان می شود. علاوه بر این با بهره مندی از فناوری هایی مانند اینترنت اشیا میتوان در مصرف منابع طبیعی که امروزه به عنوان یکی از معضلات صنعت کشاورزی شناخته می شود صرفه جویی کرد.

حمل و نقل:

نقشی که فناوری اینترنت اشیا میتواند در زمینه ی حمل و نقل ایفا کند بسیار کلیدی است چرا که به کمک این فناوری میتوان از بسیاری از آﻟﻮدگی های زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ که حاصل مدیریت ناصحیح ناوگان حمل نقل است جلوگیری کرد و مدیریت صحیحی بر روند مصرف منابع انرژی مورد استفاده در ناوگان داشت. علاوه بر این با پاییش دقیق اطلاعات جمع آوری شده نهایتا می توان از بسیاری از سوانح جاده ی جلوگیری کرد و نظارت دقیقی بر حمل و نقل درون شهری و برون شهری داشت.

 

   

 

مدیریت زیرساخت:

توسعه هر جامعه ی شهری و یا روستایی نیازمند وجود زیرساخت هایی است که پاسخگوی نیاز های اساسی آن باشند. و البته خود این زیرساخت ها هم نیازمند نگهداری و مدیریت صیحیح هسنتد تا طول عمر مفید بالایی داشته باشند به عنوان مثال برای مدیریت هر چه بهتر زیرساخت هایی مانند مترو می توان از فناوری اینترنت اشیا یاری جست که بطور حتم با این روش میتوان از بسیاری از هزینه هایی که به واسطه ی استهلاک و قصور در  بخش تعمییرات و نگهداری ایجاد می شوند جلوگیری کرد.